Bezlepkové jahodové bochánky s kokosovým krémem

Taky milujete jahody na všechny způsoby? Upečte si tuhle jednoduchou letní pochoutku! Křupavé bochánky si můžete promazat kokosovým krémem a jahodovým džemem. Jsou vynikající a ještě k tomu zdravé. 🙂

DSC_j1688

Jahodové bochánky:

(10-12 bochánků)

  • 2 hrnky pohanky
  • 2 hrnky mandlí
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 4 lžíce kokosového cukru nebo 8 vypeckovaných datlí
  • 3 menší jablka
  • 4 hrsti jahod
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička skořice
  • plechovka kokosového krému (Franz Josef)
  • jahodový džem

Pohanka ani mandle se předem nemáčí.

Předehřejeme troubu na 180°C. V kuchyňském robotu necháme rozsekat pohanku a mandle na mouku. V mixéru rozmixujeme hrnek mléka, kokosový olej, skořici, cukr nebo datle a jablka bez jádřince.

DSC_1690

Vzniklou směs důkladně smícháme s moukou a opatrně vmícháme nakrájené jahody.

DSC_1691

Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta děláme menší bochánky. Můžeme je také nalít do papírových košíčků na muffiny. Pečeme asi 40 minut dozlatova.

DSC_1693

Upečené bochánky necháme vychladnout, můžeme je rozříznout a promazat kokosovým krémem a jahodovým džemem.

DSC_1695

Receptem jsem se inspirovala v knize Lahodně s Ellou.

 

Monika Ševčíková
Vaření je mojí vášní a díky svým zkušenostem v oblasti rostlinné stravy ráda inspiruji, jak se zamilovat do přírodního jídla, dosáhnout zdravého těla a cítit se skvěle pomocí darů z přírody. Více si o mně můžete přečíst tady >>
Komentáře
  1. Ivuška napsal:

    Vypadá to luxusně! Škoda jen že nemám kuchyňský robot 🙁

    • Monika Ševčíková napsal:

      Můžeš použít pohankovou mouku a ty mandle třeba namlet na mlýnku. Nebo si to přijdi rozmixovat k nám… anebo ti to upeču 😀

  2. Ivuška napsal:

    Ta poslední možnost je nejlepší 😀 S mým kuchařským uměním by to dopadlo víš jak 🙂

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *